Tracker

webkinzoreos190
Online or Off: ONLINE

Saturday, July 28, 2012

Awoozing Race Answers: London and Week 3 Items

I'M NOT PUTTING THE QUESTIONS, I'M WAY TOO TIRED.
1: England
2: 3 (Three)
3: Big Ben
4: Westminster Abbey
5: Buckingham Palace
6: Wimbledon
7: Red
8: Heathrow

Week 3 items

Friday, July 27, 2012

Awoozing Race Answers: Rome

1: Rome is the capital city of what country? Answer: Italy
2:There is actually a country that is located in the heart of Rome; it’s the smallest in the world. What is the name of this country? Answer: Vatican
3: What is the name of the famous ampitheather (largest ever built by the Roman Empire) located in the heart of Rome? Answer: Colosseum
4: The largest interior of any Christian church in the world is named after which Saint? Answer: Peter
5: Who is the legendary founder of the city of Rome? Answer: Romulus
6: Who is the famous Roman general and statesman that greatly increased ancient Rome’s power? Answer: Julius Caesar
7: What is the name of the main river that passes through Rome? Answer: Tiber
8: What is Rome’s most famous fountain? Answer: Trevi

Awoozing Race Answers: Moscow

1: Moscow is the capital city of what country? Answer: Russia
2: What is the name for the residence of the Russian president and executives of government in Moscow? ANSWER:Kremlin
3: The city of Moscow is named because of the river that passes through it. What is the river’s name? Answer: Moskva
4: In what year did Moscow host the Summer Olympic Games? Answer: 1980
5: What is the name of the most famous Cathedral that sits in the geometric center of Moscow? Saint ________ Answer: Basil
6: What is the name of the most titled ice hockey team and in the world, based in Moscow? Answer: CSKA
7: Which Russian communist revolutionary transformed Russia into the U.S.S.R in 1922? Answer: Lenin
8: Moscow houses the 4th tallest free-standing land structure in the world. What’s its name? Answer: Ostankino Tower

Wednesday, July 25, 2012

Awoozing Race Answers: Istanbul

1: Istanbul is the only city in the world that stands in two different continents. Name one of them. Answer: Asia or Africa
2: What famous name did Istanbul have before the 1930’s? Answer: Constantinoplrie
3: Who wrote the famous novel “Murder on the Orient Express,” which is set in Istanbul? Answer: Agatha Christie
4: During the Middle Ages, Istanbul had over 1400 public ______? Answer: Toilets
5: The San Marco Cathedral in Venice boasts 4 bronze statues of which animal?  These statues were originally stolen from Istanbul by Crusaders in the 13th century. Answer: Horse
6: Istanbul spans which body of water? Answer: Bosphorus
7: What is the name of the most iconic structure of Istanbul that boasts a dome 102 feet in diameter? Answer: Hagia Sophia
8:Before being called Istanbul and Constantinople, this famed town had yet another name.  What was it? Answer: Byzantium

Tuesday, July 24, 2012

Awoozing Race Answers: Casablanca

1: Casablanca is the largest city and chief port of which African country? Answer: Morocco
2: Casablanca is home to the Orthlieb _____  ____.  The largest of its kind in the world, this _____ _____ is 480m (1,547ft) long! Answer: Swimming Pool
3: What does “Casablanca” mean in Spanish? Answer: White House
4:The area where Casablanca is currently located was originally settled by what North African ethnic group? Answer: Berbers
5: Who is the male lead actor of the 1942 movie titled “Casablanca”? Answer: Humphrey Bogart
6: Casablanca’s origins trace back to a medieval town. What was its name? Answer: Anfa
7: What mosque in Casablanca boasts the world’s tallest minaret (tower)? Answer: Hassan II
8: Casablanca has been conquered many times by different European countries. Name one: Answer: France

Awoozing Race Answers: Cario

1: Cario is the capital city of which African country? Answer: Egypt
2: Cairo is near the town of Giza and what famous giant statue of a lion with a human head? Answer: Great Sphinx
3: Cairo is nar a very famous Necropolis consisting of three Great _________? Answer: Pyramids
4: Who was the first Sultan of Egypt in 1171 that based his operations in Cairo? Answer: Saladin
5: Answer: Soccer
6:What Cairo establishment is home to the most extensive collection of ancient Egyptian antiquities? Answer: Egyptian Museum
7: What is the river that passes through Cario and most of Egypt? Answer: Nile
8:What is Cairo’s major public town square, located in the downtown area? Answer: Tahrir Square

Thursday, July 19, 2012

Awoozing Race Answers: Cape Town

1: Cape Town is the second-most populous city in what African country? Answer: South Africa
2: What is the name of the South African national rugby team? Answer: Springboks
3: What very famous political figure gave his first public speech in decades on the balcony of Cape Town City Hall in 1990? Answer: Nelson Mandela
4: What great, white, large and dangerous fish lives off the coast of Cape Town? Answer: Great White Shark
5: Cape Town and South Africa were colonized by which Europeans in 1652? Answer: Dutch
6:Which Cape Town mountain is believed to be one of the oldest in the world? Answer: Table Mountain
7: What is the name used for the social custom and barbecue event that gathers family and friends to a picnic in South Africa? Answer: Braai
8: How many official languages do Cape Town and South Africa have? Answer: 11